Loopbaancoach

Waarom loopbaancoaching?

Je leeft, geniet en werkt. Eigenlijk is het leven een feest en toch …… begint er iets te knagen. “Je raakt uit balans, je bent humeurig, anders, het voelt niet goed en je kunt er geen vinger achter krijgen. Thuis is er toch niets veranderd en op het werk volgt de ene verandering de andere op. Je gaat je geleidelijk aan afvragen is dit wat ik wilde? Überhaupt wat wil ik eigenlijk, wie ben ik eigenlijk?”

“Je werkt met je handen en al jaren ben je voorzitter van de voetbalvereniging. Je bent goed in het leiden van vergaderingen, je hebt plannen en ideeën over hoe het sportbeleid in jouw gemeente vorm gegeven zou moeten worden. Je wilt eigenlijk je horizon op dit gebied verbreden en is dit echt mogelijk?”

“Als kind was je erg creatief, je kon maken met jouw handen wat je ogen zagen en nu zit je vast in wettelijke regeltjes. Die regeltjes benauwen, je wilt er uit, je wilt iets met jouw creativiteit doen. Klopt dit gevoel wel, past dit bij me. Liggen mijn voorkeuren en ook mijn kwaliteiten echt op een totaal ander werkterrein dan waar ik me nu begeef?”

Vaak na een gebeurtenis die een redelijke impact op je leven heeft, begint de zingevingvraag van het leven. Haal ik wel alles uit mijn leven, waar word ik nou echt gelukkig van. Wat kost mij energie en wat geeft mij energie. In mijn werk, in mijn hobby’s en mijn privéleven. Essentiële vragen. En dat is bijvoorbeeld zo’n moment dat je het roer in eigen hand gaat nemen (loopbaanzelfsturing) en op zoek gaat naar een loopbaancoach.

Soms ziet een leidinggevende dat zijn medewerker niet lekker in zijn vel zit en/of herkent dat hij/zij heel andere kwaliteiten en voorkeuren heeft en stelt voor om een loopbaancoach in de arm te nemen.

Wat doe ik als loopbaancoach?

Als loopbaancoach ga ik de zoektocht met je aan en laat jou antwoord geven op de door jou gestelde coachvraag. Dit avontuur geeft veel inzicht in je zelf en is een verdieping in je eigen ik. En kent naast het samen hebben van plezier, begrip, respect ook momenten van emoties. Eigenlijk werk ik niet zichtbaar. Het werk wordt echt door jou gedaan en ik ben de spiegel, het instrument.

Natuurlijk horen bij deze verkenning huiswerkopdrachten. Je maakt een verdiepingsslag: wie ben ik, wat wil ik, wat vind ik werkelijk belangrijk, welke zijn mijn kernkwaliteiten, welke waarden in het leven vind ik belangrijk, allemaal vragen die uiteindelijk leiden tot het meest vitaliserend loopbaanperspectief en jouw authenticiteit.

Waar kan dit toe leiden?

  1. Soms blijkt dat je in een zelfde functie en andere werkomgeving beter tot bloei komt.
  2. Soms blijkt dat je binnen jouw werkveld verlangt naar een verdiepingsslag of naar een verbreding in jouw werkzaamheden.
  3. En soms ga je totaal iets anders doen en blijken jouw voorkeuren totaal op een heel ander gebied te liggen.

Alles is goed en niets is er fout. Het gaat om jou. Bij mij mag en kun je zijn zoals je bent.

Uitgangspunt bij loopbaancoaching is dat, wanneer de mens in zijn kracht staat, hij zelf gelukkig is en in een soort van “flow” terecht komt. Hij is hierdoor gezonder en geniet meer van zijn leven. Dit straalt direct af in zijn werk en natuurlijk ook in de privé-situatie. Zijn bezieling en vitaliteit komt vrij.

Uiteindelijk wil ieder mens goed zijn in wat hij doet, hij wil trots zijn op zijn (levens)werk.

Medies Coaching en Advies
Anja van der Vegte - Verhaagen
Clematis 8
7421 CE Deventer

Tel: 06 - 11524044
E-mail: info@medies-coaching.nl

K.v.K-nummer: 50439561
Anja van der Vegte

Mijn persoonlijke missie:

mensen motiveren het beste uit zichzelf te halen en hen hierdoor een volwaardig lid van onze samenleving te laten zijn.

Mijn professionele missie:

mensen in organisaties in hun kracht zetten in tijden van grote veranderingen en onrust, zodat zij hun missie, passie en doelen succesvol volbrengen.